Zdi se mi, da je moje staro življenje že zdavnaj mimo in da živim povsem novega. Zakaj? Pred leti sem namreč opravljal popolnoma drugačno delo, imel okoli sebe popolnoma drugačne ljudi. Ampak ko pride trenutek vidiš, da ti ljudje, ki si jih že zdavnaj pustil za seboj gojijo stare zamere in maščevanje.

Zakaj mislim tako? Ker dejansko ga. Vesel sem, ko spoznavam koliko sem v teh letih naredil na sebi, koliko sem se spremenil na bolje. Vesel sem, da sem sposoben pustiti vse te stare stvari za seboj in živeti naprej. Če bi vam rekel, da sem popolnoma brez zamer, bi se vam zlagal. Še zmeraj jih imam vendar veliko manj, najpomembneje pa je da nimajo več tako močnega čustvenega vpliva na mene.

Pred dnevi se je zgodil namreč dogodek, kjer je bilo več kot očitno vidno kako ljudje ne zanjo naprej, predvsem pa kako kuhajo stare zamere in se probajo na vse možne načine maščevati. Da ne bo pomote ne glede na to koliko dobrega in slabega si naredil za njih. Oni vedo samo za slabo. Ne glede na to koliko si se žrtvoval.

In to ravno ljudje katerih primarni in edini cilj je pohlep, občutek moči in nadvlade. To so ljudje, katerih uspeh je kovan na izkoriščanju drugih, podkupovanju in izsiljevanju. Nekoč veliki sovražniki so se združili v starih zamerah in maščevanju. Moramo se zavedati, da nas lahko združuje tema ali pa svetloba. In njih več kot očino bes ko lajajo kot pobesneli psi, ki se ne morejo maščevati v takem obsegu, kot bi si oni želeli in hoteli.

V takih trenutkih se resnično zaveš kakšen blagoslov je to, da pustiš take ljudi za seboj, ki so bili nekoč tvoji nadrejeni, partnerji, sodelavci, prijatelji, znanci.. No človek se moti in na žalost takrat nisem imel še tako razvitih darov, kot jih imam danes. Pa še danes se mi zgodi, da koga napačno ocenim, čeprav se mi zmeraj kmalu pokaže v pravi luči. Pomembno je da take osebe ne obsojam ali pa čim manj obsojam. Da se razumemo nisem brezmadežen, ampak se le zavedam, da sem določene stvari naredil slabše spet druge boljše. Seveda bi s tem znanjem in s temi izkušnjami drugače ravnal, ampak očitno je bila tisto prava pot. Saj ni bilo vse samo slabo, bilo je tudi dobro in bili so tudi dobri in iskreni ljudje. To je bila res da manjšina ampak je bila. Ostali se še učijo ali učimo kako biti boljši.

Zanimivo je videti kako z lastno spremembo in rastjo odpadejo taki ljudje iz tvojega življenja. Moram priznati, da sem jim hvaležen za vse dogodke, za vse izkušnje, ker so me naučili kakšen si ne želim biti in kakšnih lastnosti nočem imeti. Če sem iskren se nikoli nisem zares počutil dobro med njimi in zmeraj sem bil posebnež, ki se nikakor ni mogel popolnoma ujeti z njihovimi pogledi. Seveda je bilo veliko posmeha in zaničevanja na moj račun, ampak počakajmo. Časa imamo še cca 40 let. Na smrtni postelji lahko pogledamo kaj bo kdo od nas rekel. Komu od nas bo žal za življenje kakršnega smo živeli, predvsem bomo pa videli, kdo se je kaj naučil v tej inkarnaciji in kdo bo “ponavljal” razred. 🙂 Kdo bo predal karmičen dolg naprej svojim otrokom in jih kaznoval iz svoje nejevere, neznanja in pohlepa.

Ugotavljam, da je sicer težko odpuščati stare zamere in maščevanje ampak moramo to preseči, kajti mi nosimo to v sebi. To si lahko predstavljate kot kroglo črne energije, ki je spravljena v vašem telesu. Ta energija seveda zelo močno deluje na naše celotno telo. Potem pa se vsi čudimo čez 20, 30 ali 40 let, ko dobimo raka ali druge bolezni.

Predlagam, da se redno sprašujete kaj in komu zamerite, ter zakaj. Kaj imate od tega? Se morda hranite s to energijo? Nekateri se zagotovo. Vi, ki delate na sebi razrešujete stare krivice in bolečine pa lahko to veliko lažje opustite.

Eden od načinov kako odpustiti je, da se sprostite, preidete v meditativno stanje in izgovarjate komu in za kaj odpuščate. Katere stare zamere in maščevanja odpuščate. Lahko si celo predstavljate osebo pred vami in ji poveste vse, kar ji zamerite potem pa ji poveste še vse, kar ji odpuščate. To je potrebno ponavljati večkrat in je predvsem odvisno od moči zamere.

Pomembno je da odložimo vsa bremena, ki jih nosimo, vse stare zamere in maščevanja. Bodite svobodni bodite VI.

Delujte v luči in ljubezni.

0
    0
    Košarica
    Tvoja košarica je praznaNazaj v trgovino

    Shopping Cart