Sprejemanje

Sprejemanje dogodkov, odnosov in ljudi je v današnjem času kar velik izziv za vse nas. Za sprejemanje drugih moramo najprej sprejeti sebe. Take kot smo! Brez kakršnih koli zadržkov. Razumeti moramo, da smo del kreatorja, torej smo popolni taki kot smo. Seveda ima vsak od nas najmanj en predlog “kako se izboljšati”. Ampak to je le naš EGO, ki predlaga izboljšave. Za našo dušo smo popolni.

Ko v resnici in v celoti sprejmemo sebe take kot smo, smo sposobni sprejeti tudi druge take kot so. Brez potreb po spreminjanju in popravljanju. Če vas pa prijatelji prosijo za nasvet, jim ga pa seveda lahko namenite, vendar z njimi ne pretiravajte. Imejte v zavesti, da nasvetov ne dajete nikomur, če vas zanj ni prosil. To je včasih izjemno težko in osebo vsaj vprašajte ali ji lahko daste nasvet. Nikoli ne vsiljujte nasvetov.

Situacije oziroma dogodke moramo biti sposobni tudi sprejeti, pa če si to želimo ali ne. Ko sprejmete določeno situacijo jo tudi najlažje predelate. Predelati pomeni, da se dvignete nad problem in ga pogledate iz več zornih kotov ter ga na ta način predelate. Ozavestite, kdaj in komu ponujate svoje nasvete ter kako in na kakšen način sprejemate situacije.

0
    0
    Košarica
    Tvoja košarica je praznaNazaj v trgovino

    Shopping Cart